Materialen

De Airdock wordt gemaakt met een door de kustwacht goedgekeurde ELVALOY™ (Copolymer versterkt met polyester doek) Dit materiaal is gekozen omdat het zeer sterk, slijtvast en scheurvast is. Ook kan het behoorlijke punt belasting aan ( b.v. stok of de steiger die er in steekt). Alle naden zijn gemaakt door middel van een speciale las techniek. Aan de binnenkant worden de naden nogmaals versterkt met stroken ELVALOY™ die daar door dezelfde las techniek worden geplaatst op naden. Alle airdocks worden zeer grondig gecontroleerd en getest en voldoen aan de Military Standards zoals ISO 9000. Doordat de Airdock nauwelijks druk nodig heeft slechts; 0,03 BAR of 0,5 PSI, hebben de naden nauwelijks te lijden. Dit komt de levensduur van het materiaal ten goede.

Reparaties:

Ook dit sterke materiaal kan soms lek raken. Bij kleine scheurtjes of gaatjes kunt u zelf zeer eenvoudig een reparatie uitvoeren. Mocht de schade te groot zijn, dan kan de airdock eenvoudig uit elkaar worden gehaald en het beschadigde gedeelte worden opgestuurd naar de fabriek.

Bedieningspaneel:

Het bedieningspaneel is voorzien van een 240 volt lucht pomp, deze zal uw boot in ongeveer 4 minuten uit het water doen rijzen. Ook kunt u er een 24 of 12 volt pomp bij bestellen die op de accu van uw boot werkt en uw boot in ongeveer 7 minuten uit het water tilt.

Onderhoud:
De Airdock moet worden schoongemaakt op het moment dat u hem opbergt voor de winterstalling. Bij gebruik het hele jaar door moet u hem 1 maal per jaar uit het water halen en schoonmaken.

Opslag:
De Airdock is eenvoudig op te bergen. U hoeft alleen maar de drie lucht slangen los te koppelen, de Airdock schoon te maken met een niet bijtend middel en een borstel of hogedrukreiniger en hem op te laten drogen. Daarna kunt u hem opslaan in uw boot of garage.