Over Airdock

In Amerika is het normaal dat boten na elke vaart uit het water worden gehaald. Dit gebeurt doormiddel van bootliften, takels of heftrucks.

Het constant uit het water halen van de boten zorgt er voor dat de boten niet behandeld hoeven te worden met bodembescherming. (antivouling, interprotect etc.). Ook blijven boten er als nieuw uitzien doordat aangroei geen kans krijgt. Aanslag rond de waterlijn is verleden tijd. Dit alles betekent dan ook veel minder kosten en arbeid voor onderhoud. Als je oudere boten vergelijkt is het verschil aanmerkelijk.

Eigenlijk is het zonde een boot een half jaar in het water te laten liggen terwijl er maar een paar uren mee gevaren wordt. Terwijl u met het Airdock systeem maar 4 tot 5 minuten kwijt bent om hem uit het water te halen. Tijdens het liften en zakken van uw boot kunt u hem gerust in en uit laden.

In veel gevallen kunt u uw airdock het hele jaar door gebruiken, en dat betekent dat u zich ook nog eens de kosten van de winterstalling zal besparen. Al deze voordelen maken het voor iedere bootbezitter de moeite waard om de aanschaf van een airdock te overwegen.